Vragen of info?

mai-mila@hotmail.be

donderdag 24 april 2014

Voor alles een eerste keer...

Toen ik de Soft Cactus stofjes zag was ik meteen verliefd op de toddler Ivy , ik droomde al meteen van een kleedje in deze mooie stof...
Er was wel een probleem, ik had nooit eerder een kleedje gemaakt. Of toch geen 'echt' kleedje, wel voor carnaval maar die tellen niet mee want daar mag je al eens foutjes bij maken maar bij een 'echt' kleedje liefst niet!
Dus ging ik op zoek naar een eenvoudig patroontje. En ik vond Dit patroontje, een A-lijntje MAAR met een kraagje en een rits, die rits zag ik helemaal niet zitten. Ooit zette ik een rits in een rokje en ik heb er nog steeds een trauma van dus als ik het kan vermijden doe ik het ook!  Ik zou de achterkant zo aanpassen dat ik er knoopjes op kon zetten...
En dan dat kraagje... Dat is natuurlijk heel erg mooi... Ik zou zien terwijl ik bezig was...

Dus met dat in mijn hoofd ging ik hier naartoe ( wat eigenlijk veel te dicht bij is voor mij want ik zou er wel kunnen wonen) en vond het stofje waar ik verliefd op was, ik kocht mij dan ook maar ineens een kamsnaptang want dat is zoveel makkelijker dan knopen (tenminste dat las ik op verschillende blogs). En bedacht ik mij dat het misschien wel mooi zou zijn om een zigzagbandje tussen de kraag te steken dus die kocht ik dan ook maar.

Vol goede moed stapte ik met mijn zakske naar huis en droomde intussentijd van dat kleedje, ik zag het al helemaal voor mij!

Thuisgekomen begon ik er meteen aan, ik tekende het patroon over en knipte de stof. Ik koos er voor om het kraagje in pique te maken dat is iets dikker en leek mij mooier.

Ik begon met het kraagje dat leek mij het moeilijkste dus daar wilde ik meteen vanaf!  En daar begon het al... Die zigzag er tussen naaien liep niet van een leien dakje doordat het kraagje afgerond was, maar het lukte redelijk goed.

Het kleedje stikken ging ook maar dan kwam ik aan de armgaten het lukte maar ik ben niet echt tevreden, de stof trekt daar een beetje...

Het kraagje aan het kleedje zetten lukte eigenlijk redelijk maar mijn kraagje leek veel te groot (ik had nochtans het patroon gevolgd?) dus overlapte ik het een beetje.

Mijn kleedje was zo goed als klaar nu de kamsnaps er nog aanzetten, ik bekeek een filmpje op youtube en volg de de instructies.  Maar ik moest een gat maken, allez seg een gat wat als ik iets verkeerd deed? Dan was mijn kleedje al direct voor de vuilbak... Ik overwoog nog om er toch knopen op te zetten. Maar ja, dan had ik die tang voor niets gekocht? Dus ik overwon mijn angst, maakte gaten  en zette de kamsnaps eraan!

Achteraf gezien waren het teveel eerste keren in een project:
- een kleedje
- een kraagje met zigzag
- en kamsnaps

En toch ben ik fier op het resultaat al heeft het wel wat foutjes, maar hopelijk ziet iedereen alleen maar dat prachtige stofje!

Et voilà, mijn eerste 'echte' kleedje!


Voorkant


Achterkant

1 opmerking: